zondag 7 december 2014

Kerststorm

De Sint sloeg net de deur achter zich dicht, met zijn kop in de wind en regen terug naar Spanje.
 't Was al een woelige Sint-tijd. De kleine misstes met haar hoofd in de wolken, dromend over die oude man met de -meestal rommelige en ietwat scheve en loshangende - baard. De flinke vent -die me trouwens net fier kwam melden dat zijn eerste tand los staat- vol vragen over al die dingen die toch niet altijd even evident zijn, maar steeds heel opgelucht ademhaalt na het aanhoren van de verhelderende antwoorden van die grote alles wetende volwassen. Deze onderzoeksvragen gaan van: "er staat glas voor onze haard, dat gaat toch niet lukken,"... en "wat doet de Sint dan vandaag op 7 december".. tot "hoe komt het dat die Pieten niet zat worden van al die pintjes??" Ik hou me al vast voor volgend jaar, een ware beproeving!

Nu de Sint eindelijk het land uit is -
echt het is GENOEG, ze sterven nog eens van de buikpijn na zo een overdosis Sint en Piet! Zelfs Annabelle zei vandaag : "Maandag geen Sint meer, hé mama?!
-is het tijd voor fase twee van december. We maken ons klaar voor de kerststorm!
En dat met alle plezier.
De fake kerstboom van vorig jaar werd uit de kelder opgediept. Tja, en de dennengeur kan "écht" niet tippen aan die muffe keldergeur :-)

De eerste pogingen voor het ontwerpen van een kerstkaart werden ondernomen en de sfeer kan niet meer kapot nu we vanwege de kerstexamens niet moeten werken op zondagavond.


Bij deze winterse taferelen hoort een gepaste kerst-outfit.
De jurk werd als hemels ontvangen door de dochter, als goddelijk door de oma en als monnikskleed door de papa. Maar kom, de meerderheid wint!
Het is de birdie van LMV.
Ok, ik geef toe, niet het meest geschikte modelleke voor mijn buikige dame met maten 57 63 61 welke overeenkomen met respectievelijk een 110 140 104.
Maar zij vindt het zalig, geen spanning meer rond het middel! Wat wil een toekomstig vrouw nog meer!

Ik gebruikte een rode rekbare babyrib en als stof voor de plooi een heel soepel en licht katoentje.

Mijn excuses voor mijn overdadig photoshop gebruik, ik volg sinds dit jaar cursus photoshop en moest toch even ALLE knoppekes uitproberen .

5 opmerkingen:

 1. Ik vind zowel jouw blogbericht als de jurk goddelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. snoezig jurkje dat past bij dat klein dametjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh jaloers! Op je kerstboom die al staat, je kerstkaartvoorbereidingen die al in volle gang zijn, je vrije zondagavond ;-). Maar het is je allemaal even hard gegund hoor ;-).Dat jurkje staat Annabelle echt goed. Ik was oorspronkelijk ook van plan dat kleedje te maken voor Jutta's feestoutfit, maar twijfelde om dezelfde bolle-buiken-reden. Maar nu wordt die nee-toch-maar-niet precies weer een mja-is-wel-mooi ... Enfin, we zien wel, eerst de kerstboom, de kerstkaart en nog wat zondagavondwerk :-). Groetjes! x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk dat de Sint opgekrast is en plaats maakt voor Kerstmis. Ik ben er niet rouwig om!
  En jullie zitten al lekker onder de kerstboom! Die van ons zetten we pas volgende week.
  Alvast hele prettige dagen, helemaal in stijl met dat rode jurkje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow ! Heerlijke sfeer daar !
  Hier eerder pre-examenstorm ... De volle komt er aan. En ergens tussendoor proberen we ook eens een kerstboom te zetten :)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!